”Vă rog frumos, când aveți nevoie de mine, uitați cu venitul din partea oricui și grade de prietenii închipuite”

Într-o postare fermă și sinceră pe pagina sa de Facebook, dr. Paul Ichim din Galați și-a exprimat exasperarea față de cererile pacienților care invocă recomandările din partea cunoscuților sau a rudelor atunci când vin să solicite asistență medicală.

„Am o rugăminte la cei care vor să fie consultați sau operați de către mine. Vă rog să încetați cu zicerile de tipul ‘vin din partea lui X’, ‘sunt prieten cu un membru al familiei'”, a scris cu fermitate medicul chirurg într-o postare pe rețeaua de socializare.

Publicitate

În mesajul său, dr. Ichim a subliniat că nu este obligat să-și amintească numele celor cu care a avut interacțiuni incidentale și că acest stil de abordare îi deranjează. El a clarificat că astfel de mențiuni pot crea impresia că există influențe sau conexiuni speciale pentru accesul la serviciile sale medicale.

Medicul Ichim a oferit și o soluție simplă pentru cei care doresc să ajungă la el pentru consultații sau intervenții chirurgicale, susținând că pot folosi doar câteva cuvinte „magice”: „Bună ziua, îmi permiteți” și „Vă rog să mă vedeți”.

Într-o notă personală și dezamăgită, dr. Ichim a relatat o situație jenantă în care a fost implicat în timpul unei consultații, când un pacient s-a prezentat ca fiind prieten cu fratele său, aducând în discuție un subiect delicat despre fratele decedat, ceea ce l-a afectat profund.

În final, medicul a transmis un sfat tuturor pacienților săi: „Vă rog frumos, când aveți nevoie de mine, uitați de influențele exterioare și referințele imaginare. Utilizați formulările adecvate menționate mai sus (cuvintele magice) și sunt sigur că vă voi putea ajuta cu profesionalismul meu.”

Această declarație directă a medicului Paul Ichim a stârnit o dezbatere în mediul online, atrăgând atenția asupra necesității respectului și a unei abordări corecte în relația medic-pacient, bazată pe profesionalism și respect reciproc.

Publicitate