Va sta 3 ani după gratii după ce a obligat o ospătăriță să-i dea 20 de lei!

Un bărbat a fost condamnat la începutul acestei săptămâni la 3 ani și 3 luni de închisoare în regim de detenție (cu executare) după o tâlhărie de 20 de lei.

Fapta a avut loc pe 21 ianuarie 2021, în jurul orei 22:00, la un pub din zona Casei de Cultură din Piatra-Neamț, informează stiri-neamt.ro.

Bărbatul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a amenințat o barmaniță spunându-i că „o omoară în bătaie”, dacă nu îi dă suma de 20 lei.

Femeia i-a dat suma de bani solicitată, iar individul a părăsit locația, fiind identificat ulterior într-un local învecinat de agenţii de pază alertaţi prin apăsarea butonului de panică.

La audieri, bărbatul a declarat că are probleme de natură psihică și că nu și-ar fi luat tratamentul prescris, dar raportul de expertiză medico-legală psihiatrică a concluzionat că acesta a comis fapta cu discernământ.

Din aceleaşi raport a mai rezultat că inculpatul a recunoscut în faţa membrilor comisiei „că a ameninţat fata de la bar să-i dea cei 20 lei”.

Astfel, pentru fapta lui, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. La această pedeapsă, judecătorii au mai adăugat 3 luni pentru o altă faptă pentru care bărbatul a fost conamndat cu suspendare.

”(…) stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 3 (trei) luni, reprezentând o treime din celelaltă pedeapsă, stabilind pedeapsa rezultantă de 3 (trei) ani şi 3 (trei) luni închisoare, în regim de detenţie.” – a stabilit instanța

Publicitate