Vă vine să credeți? PSD susține inițiativa și referendumul ”Fără penali în funcții publice”

Deși pare de necrezut, PSD susține inițiativa ”Fără penali în funcții publice” a celor de la USR dar și referendumul ce ar urma să aibă loc în vara aceasta.

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu, a declarat miercuri că o dată posibilă pentru organizarea referendumului pentru „Fără penali în funcţii publice” ar fi 23 august. Ar însemna organizarea unui referendum în plină vacanță de vară și, dacă tendința infectărilor se menține, în plină creștere a cazurilor de Covid-19, scriu cei de la G4Media.ro.

Inițiativa USR de modificare a Constituției pentru introducerea interdicției de ocupare a funcțiilor publice de către persoanele cu condamnări penale trebuie să fie validată prin referendum.

Aşa înţeleg că este data programată pentru acest referendum. Există un parcurs legislativ în Parlament pentru asta. PSD susţine tot acest parcurs şi organizarea referendumului, cu condiţia să avem condiţiile necesare de desfăşurare a unui referendum fără probleme sanitare. (…) Până atunci ne vom implica pentru că acest mesaj este unul extrem de important şi suntem de acord cu el”, a menţionat Romașcanu, citat de G4Media.ro.

Publicitate