Vești bune pentru posesorii de aur. Prețul a ajuns la maximul tuturor timpurilor

Gramul de aur a ajuns miercuri la maximul tuturor timpurilor pe piaţa valutară, la 202,1739 lei, peste preţul înregistrat pe 5 octombrie 2012, de 202,0812 lei.

Preţul aurului a crescut constant în iulie, de la peste 187 de lei gramul pe 2 iulie. Preţul oficial al gramului de aur a crescut la BNR, în prima jumătate a anului, de la 169,8 lei gramul pe 3 ianuarie la peste 200 de lei gramul în prezent, informează mediafax.ro.

Publicitate

Preţul aurului înregistrează creşteri importante şi pe piaţa internaţională, situându-se la maximul ultimilor şase ani faţă de dolar, la 1.487,84 dolari/uncie la ora trimiterii acestei ştiri. Preţul este totuşi mai redus faţă de maximele atinse în 2011, când a depăşit 1.800 de dolari uncia.

Analiştii pun creşterea preţului aurului pe seama războiului valutar, al incertitudinilor legate de evoluţia economiei globale şi pe seama conflictului comercial dintre SUA şi China, aurul reprezentând, în această situaţie, un refugiu pentru investitori. În plus, băncile centrale din întreaga lume au declanaşat o adevărată goană după aur.

Publicitate