Vești proaste pentru dreapta: electoratul PSD nu e speriat de Covid. Deci va ieși la vot în număr mare

Într-o analiză publicată pe 17 iulie de către inpolitics.ro, se aratăcă electoratul PSD, deși cu cei mai mulți vîrstnici, nu se lasă intimidat de coronavirus și dau semne că e decis să iasă la vot la următoarele alegeri.

Un sondaj IRES realizat zilele trecute arată că doar 78% dintre alegătorii PSD se declară îngrijorați de virus, față de 86% USR-PLUS și 83% PNL sau 56% Pro România.

Tot alegătorii USR-PLUS sunt cei mai îngrijorați că un membru al familiei lor s-ar putea îmbolnăvi de Covid 19 – 87%, ai PNL în proporție de 81%, ai PSD 81% și ai Pro România 51%.

Cei mai speriați că s-ar putea îmbolnăvi ei înșiși sunt liberalii -74%, urmați de PSD 72%, USR 67% și Pro România 54%.

Doar 11% dintre alegătorii PSD spun că știu pe cineva bolnav de COVID, față de 24% USR-PLUS și 18% PNL, doar 7% dintre votanții Pro România afirmînd asta.

Întrebați dacă în localitatea lor au fost ori sunt cazuri de îmbolnăviri, 75% dintre votanții USR-PLUS răspund afirmativ, față de 51% PNL, 42% PSD și 41% Pro România.

Doar 9% dintre votanții USR-PLUS și 14% dintre cei ai PNL au mers la biserică în această perioadă, față de 16% PSD și 17% Pro România.

În vacanță, în această vară, și-au propus să meargă 40% dintre useriști, 30% dintre liberali, 17% dintre votanții Pro România și doar 12% dintre fanii PSD.

În schimb, cei mai mulți alegători care și-au anulat vacanțele de teama virusului sunt ai PNL – 28%, USR-PLUS 25%, PSD 16% și Pro România 10%.

70% dintre votanții USR-PLUS sunt mulțumiți de măsurile luate de guvern în pandemie, față de 68% PNL, 34% PSD și doar 17% Pro România.

Concluziile sondajului sunt simple, dar și îngrijorătoare pentru unii: votanții stîngii (PSD-Pro România) sunt mult mai netemători în fața Covid, în raport cu tandemul PNL-USR/PLUS, ceea ce se poate traduce într-o prezență mai scăzută la vot a celor din urmă, se arată în materialul semnat de Bogdan Tiberiu Iacob.

Publicitate