VIDEO: Asasinat la comandă? Momentul în care mașina unui om de afaceri a sărit în aer

În cursul acestei dimineți, un autoturism condus de un cunoscut om de afaceri din Arad a explodat, provocând decesul unei persoane și importante pagube materiale.

Cei care locuiesc în zona exploziei au declarat că incidentul a avut loc în jurul orei 7.00 dimineața. Explozia a fost atât de puternică încât a produs spargerea ferestrelor la mai multe apartamente din zonă.

Martorii susțin că victima este omul de afaceri Ioan Crișan, tatăl Laurei Bîlcea, fosta soție a deputatului Sergiu Bîlcea. Autoturismul care a explodat este un Mercedes. Omul de afaceri avea un tabiet și anume mergea în fiecare dimineața, în jurul orei 7.00 ca să își bea cafeaua la o anumită cafenea din oraș.

„În această dimineață, în jurul orei 7, am fost sesizați prin apel 112, despre faptul că în parcarea unui supermarket din municipiul Arad s-a produs o explozie la un autoturism. La fața locului s-au deplasat polițiștii și un echipaj al pompierilor care au constatat că este vorba despre un autoturism incendiat iar în interior se afla un bărbat decedat. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, transmite IPJ Arad.

La rândul lor cei de la ISU Arad au precizat că la sosirea la fața locului incendiul a cuprins întreaga mașină.

“În momentul sosirii echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență și generalizat. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute. După stingerea incendiului a fost găsită în interiorul mașinii o victimă. Victima, decedată, nu a putut fi identificată din cauza deteriorării cadavrului în urma incendiului. Cauza este în curs de stabilire”.

Faptul că la Arad este vorba despre un dispozitiv exploziv este demonstrat de ordinul dat de șeful Poliției Române, de a trimite la Arad cei mai buni speciaiști.

“Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus deplasarea, de urgență, la fața locului, a unor specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a sprijini ancheta.
Echipa de specialiști este coordonată de adjunctul directorului Direcției de Investigații Criminale, comisar-șef de poliție Cristian Gheorghe”, transmite și IGPR.

Ipoteza că la explozia a fost produsă de o bombă comandată printr-un telefon mobil este demonstrată și de faptul că incidentul a avut loc la ieșirea dintr-o parcare, semn că cel care a declanșat dispozitivul a vizat doar mașina omului de afaceri și viața acestuia și nu alte autoturisme aflate în zonă.

sursa> evz.ro.