(VIDEO) Poliția a descoperit în Galați 35 de tone de azotat de amoniu, substanța care a explodat în Beirut

Polițiștii au găsit 35 de tone de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, în sediul unei firme din județul Galați, transmite, luni, Poliția Română. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

La data de 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.

Publicitate

Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.

La  același control, polițiștii au găsit 35.000 kg. de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

Notă: În explozia de la Mihăilești, din 2004, unul dintre cele mai mari dezastre industriale recente din România, camionul care a sărit în aer conținea 20 de tone de azotat de amoniu.

Explozia din Beirut ar fi fost declanșată de depozitarea improprie a unei cantități de peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

Publicitate