VIDEO: Președintele Macron, lovit peste față de un bărbat cu care a vrut să dea mâna

Emmanuel Macron a fost victima unui incident neplăcut, marți, în timpul unei vizite în regiunea Drome. Președintele francez a vrut să salute mulțimea care l-a așteptat la sosire, dar a fost lovit cu palma peste față de un bărbat.

Palatul Élysée a confirmat pentru BFMTV autenticitatea imaginilor apărute întâi în spațiul online, notează Libertatea.

Două persoane au fost arestate, a declarat pentru BFMTV o sursă familiarizată cu situația creată. Aceștia au fost luați în custodia poliției pentru „violență intenționată împotriva unei persoane care deține autoritate publică”.

Gărzile de corp au intervenit imediat după incident și l-au evacuat pe Macron. În același timp, l-au imobilizat pe cel care l-a lovit pe președinte. După intervenția forțelor de ordine și evacuarea agresorului, președintele francez a ieșit din nou din mașină și a salutat mulțimea.

O primă reacție a venit de la premierul Jean Castex, care a condamnat incidentul. „Democrația nu înseamnă niciodată violență, agresiune verbală și cu atât mai puțin fizică”, a spus el, citat de BFMTV.

Deși motivele bărbatului care l-a pălmuit pe Macron sunt deocamdată neclare, acesta poate fi auzind strigând „Montjoie Saint Denis”, strigătul de luptă al armatelor franceze când țara încă era o monarhie.