VIDEO: profesorul ”antimască”, scandalizând opinia publică și numind copiii ”animăluțe”

Un profesor de sport de la Liceul Sportiv din Oradea s-a folosit de funcția lui și de autoritatea pe care o are asupra elevilor pentru a face propagandă anti-mască în timpul orei.

Cu mască de clovn pe față și cămașa descheiată până la piept, Nelu Sandu Pop i-a numit „animăluțe” pe elevii care poartă mască în sala de clasă și a acuzat Guvernul că le îngrădește libertatea de mișcare.

Publicitate

Profesorul a filmat întreaga scenă, în timpul căreia copiii poartă pe cap măști cu personaje de benzi desenate, și a susținut că este o formă de protest pentru care are acordul elevilor.

„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc, sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi.

În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim și să ne comportăm ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul.

Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos. Se duc pe rând la toaletă, dacă vor să tragă o gură de aer tot așa, pe rând, își dă masca joș și se duc la geam să respire”, poate fi auzit profesorul pe înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

Astăzi, profesorul orădean a venit cu o precizare: ”Da…., am avut parte de o dimineață deosebită… Vreau să vă anunț pe această cale că îmi susțin în continuare punctul de vedere, adică nu sunt de acord cu purtarea maștii în timpul orelor de curs.
De ce? Păi atâta timp cât elevii stau și socializează împreună înainte și după orele de curs fără mască pe gură, stau înghesuiți la poarta școlii să li se ia temperatura…. înainte de gard nu iau COVID ??? decât după gard, în sala de curs???
Nu am îndemnat nici un adolescent să nu poarte mască, nu am îndemnat pe nimeni să nu respecte legea.
Dar cum rămâne cu art.30 din Constituția României, articol care ne spune că avem dreptul de a ne exprima liberi, fără nici o constrângere.

Dacă și libertatea de exprimare a opiniilor personale a ajuns o problemă reală pentru instituțiile statului, atunci ne întoarcem în comunism…

Am pretenția că trăiesc intr-o țară Democrată, liberă, care își respectă cetățeii.
Dacă ni se ia și dreptul la o exprimare liberă unde ajungem ???? Sclavi totali, supuși peste măsură???? Eu imi doresc pentru copii mei să se poată exprima liber, îmi îndemn copii să respecte legea, dar să-și cunoască și să lupte pentru drepturile lor.”
Publicitate