Vloggerul Selly a născut serioase dezbateri după ce s-a filmat în trafic în uniformă de polițist! – VIDEO

Vloggerul Selly a intrat în vizorul celor de la ”Polițiștii au umor”, după ce și-a postat un material video în care se află echipat cu un veston de polițist, cu tot cu însemnele Poliției Române și gradele profesionale, pe un drum public, legitimând un șofer.

Evident că totul este regizat de Selly probabil pentru a aduna likeuri, însă cei de la ”Polițiștii au umor” atrag atenția că ceea ce s-a întâmplat în stradă se cheamă uzurpare de calități oficiale:

”Art. 258, din Cod Penal
𝐔𝐳𝐮𝐫𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐨𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞
1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.
(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani” – a fost mesajul paginii ”Polițiștii au umor”.

În urma acestei postări, internauții au avut păreri pro și contra:

Ar fi fost intrunite elementele infractiunii de Uzurpare de calitati oficiale daca se ducea pe strada si oprea conducatori auto imbracat in uniforma. Interpretarea unui personaj si folosirea de recuzita in productia cinematografica (ca asta reprezinta aceste videoclipuri) nu pot fi interpretate in sensul susamintitei infractiuni. Inteleg ca nu va e simpatic, nici mie nu imi este, dar hai sa nu sarim calul. Altfel Mugur Mihaiescu trebuia arestat demult pentru personajul Garcea si folosirea uniformei de politie

Răspuns: poate nu oi mai avea haz, dar infracțiunea există clar ca lumina zilei. Nu știu în ce calitate spui că un magistrat nu ar emite o condamnare, poate ești judecător și noi nu știm. Mai nou, uniformele au devenit „costumații” pentru cei ca tine și oricine nu face ce face „oficial”, nu trebuie să răspundă în fața legii. În fine, de mâine îmi pun robă și voi „judeca acest caz”. Va fi un act artistic, promit.

Oricine își poate cumpăra uniformă de polițist acum și oricine o poate purta. Mai știi postarea cu cele două femei care au îmbrăcat cămășile de poliție la un chef și s-au ales cu dosar penal? Ei bine, aici ce s-a întâmplat? Culmea, mie ca polițist mi-a trebuit aprobare să merg în uniformă la un reality show și nu am primit-o!

Răspuns: una e să-ți cumperi, alta e să o porți și să exerciți atribuțiile autorităților publice. Nu ai voie să o porți, cu excepția actorilor, care o pot face EXCLUSIV în anumite condiții.