Zeci de tineri infectați cu Covid au plecat cu trenul la mare și au fost aduși înapoi cu ISU

Fata unor lucrători în sistemul medical din Vaslui a reușit performanța să îmbolnăvească zeci de tineri între 16 și 18 ani, scrie Digi 24.

Tânăra a plecat sâmbăta trecută la mare, alături de alți 29 de prieteni, pentru a-și sărbători majoratul, fără să mai aștepte rezultatul testului pentru coronavirus făcut la cererea părinților săi.

Gașca a plecat cu trenul, la Costinești, și totul a fost bine și frumos până când unii dintre tineri au început să se simtă rău. Între timp, fata a primit și rezultatul testului – era infectată cu nou coronavirus.

Publicitate
În intervalul dintre momentul plecării cu trenul și cel în care tânăra a anunțat familia că are coronavirus, nu se știe câți oameni au intrat în contact cu grupul atât în tren, cât și în stațiunea Costinești, pe plajă, în cluburi, baruri și terase.

Un microbuz al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost trimis la Costinești, de unde a adus miercuri înapoi, la Vaslui, 17 dintre adolescenți, aceștia fiind internați în Spitalul din Bârlad. Ceilalți 13 tineri, care se simt mai bine, vor fi aduși acasă cu un al doilea transport.

Publicitate