Ziua în care Dragoș Chitic a agățat politica’n cui

Cam așa se poate spune dacă e să citim mesajul pe care primarul municipiului Piatra-Neamt l-a postat pe Facebook. Acesta s-a suspendat din toate funcțiile deținute în cadrul PNL, pentru că așa o cere statutul, persoanele condamnate penal în prima instanță, nemaiputând fi membri PNL.

Edilul spune că își va continua activitatea administrativă până la expirarea mandatului de primar, lucru care arată că, deocamdată, politic nu mai poate face niciun pas și nici nu se mai gândește la o altă candidatură la primărie.

În mod real, există două alternative pentru Dragoș Chitic. Prima ar fi să aibă parte de o achitare venită de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar asta ar trebui sa se întâmple foarte repede, pentru a mai putea spera la o candidatură la primărie.

Iar cealaltă variantă care pare mai plauzibilă și îmbrățișată de Dragoș Chitic este să se înscrie pentru un mandat de deputat, dacă până la alegerile parlamentare din iarna lui 2020, procesul de la Înalta Curte se încheie favorabil.

Indiferent de situație, faptul că Dragoș Chitic a renunțat la politică și se va ocupa de administrație, nu poate decât să fie de bun augur pentru locuitorii municipiului Piatra-Neamt, pentru că orașul nu arata bine deloc. Spatiile verzi, locurile de joaca, calitatea asfaltărilor si curățenia lasă de dorit în oraș.

Declarația primarului Dragoș Chitic:

”Am luat decizia de a ma autosuspenda din functiile politice pe care le detin in PNL pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia in instanta de apel. Este o decizie fireasca si vreau sa multumesc colegilor mei liberali si pietrenilor care si-au exprimat, in ceea ce ma priveste, increderea si sustinerea. Raman membru PNL, sunt alaturi de partid si voi sprijini echipa liberala de la Neamt pentru a castiga bataliile electorale care urmeaza. Imi continui cu devotament si in acelasi ritm sustinut, pana la expirarea mandatului dat de pietreni, activitatea administrativa din functia de primar al acestui oras pentru rezolvarea problemelor comunitatii si pentru implementarea proiectelor care vor dezvolta accelerat orasul nostru in urmatorii ani.”

Publicitate