Spitalul din Târgu-Neamț, bilă neagră la capitolul ”veniți cu medicamente de acasă”!

În ultimii ani s-a evidențiat nevoia populației pentru date, statistici și grafice corecte și complete despre situația medicală îngrijorătoare din țară.

Astfel a luat naștere Graphs.ro. Site-ul a fost lansat în luna aprilie 2020 și continuă să funcționeze până în ziua de astăzi. Zilnic sunt introduse manual noile date disponibile, preluate din date oficiale de la Ministerul Sănătății.

Publicitate

La ultima actualizare a graficelor, pentru luna octombrie 2023, am căutat statisticile referitoare la Spitalul Orășenesc din Târgu-Neamț, cel manageriat de către Dr. Pătrașcu Alexandru, instalat în urmă cu câțiva ani de către primarul PSD Vasilică Harpa.

Fiind un manager atât de premiat și de lăudat de către conducerea PSD din oraș, am vrut să vedem cum stă în statisticile Ministerului Sănătății unitatea medicală condusă de acesta, deși la redacție ne-au venit mesaje legate de mai multe conflicte din Spital din jurul doctorul Pătrașcu, iar despre unele acuzații penale de abuz în serviciu și distrugere am scris deja (vezi aici).

Revenind la statisticile Ministerului Sănătății, la întrebarea ”Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente”, se pare că Spitalul Orășenesc Târgu-Neamț stă mai rău decât cel din Piatra-Neamț, cunoscând un maxim ”istoric” în lunile de vară:

De asemenea, un alt grafic arată că în mai multe situații s-a dorit raportarea către responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că bolnavilor li s-au cerut bani sau atenții.

La întrebarea ”A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare”, Spitalul Orășenesc Târgu-Neamț stă cel mai rău din întreg județul Neamț, unitatea condusă de dr. Pătrașcu situându-se pe un neonorant loc 1.

De obicei, acolo unde se solicită bolnavilor să vină cu medicamentele de acasă sau sunt trimiși să le cumpere de prin oraș, este o problemă de management, de felul în care este administrată unitatea medicală.

Mai jos, puteți vedea situația graficelor referitoare la mulțumirea față de gradul de curățenie din spital, starea de sănătate după externare și serviciile oferite de spital.

disclaimer

Publicitate