Care este cea mai ieftină mașină electrică, care poate fi condusă și fără permis (VIDEO)

Vrei să ştii care este cea mai ieftină maşină electrică? Se numeşte Citroen Ami şi costă doar 6.000 de euro. Ami reprezintă o alternativă la scutere, biciclete şi mopede.

Poţi spune că e un scuter cu patru roţi. Are două locuri, o autonomie de doar 70 de kilometri şi o viteză maximă de 45 de kilometri pe oră. Ami va fi disponibilă nu doar pentru cumpărare la un preţ foarte mic, ci va putea fi închiriată pentru un cost lunar foarte mic, de numai 20 de euro pe lună.

Publicitate

Cel mai interesant lucru la Citroen Ami este însă faptul că este atât de mic şi atât de lent încât nu necesită un permis de conducere pentru a fi condus pe străzile din Europa, fiind însă necesar permis de categoria B1 în România, pentru cei sub 18 ani, precizează cei de la go4it.ro.

Posibilitatea de a conduce maşina va fi diferită de la ţară la ţară. În Franţa, de exemplu, aceasta va putea fi condusă de la 14 ani, în timp ce majoritatea ţărilor din Europa obligă şoferii să aibă minimum 16 ani pentru astfel de vehicule.

Ami de la Citroen are o baterie de 5,5 kWh, o valoare mică în comparaţie cu ceea ce oferă maşinile electrice obişnuite. Aceasta poate să ofere 70 de km de autonomie la o singură încărcare şi poate fi realimentată de la o priză normală de 220V în numai trei ore. Viteza maximă atinsă este de 45 km/h, asemeni unui moped.

De aceea, Citroen Ami este o maşină exclusiv pentru oraş, aceasta fiind chiar interzisă pe anumite drumuri publice din cauza faptului că nu poate să meargă cu viteză foarte mare (pe autostradă poţi merge cu minimum 80 km/h, de exemplu).

Vedeți și Mașini electrice aproape gratis, cu un preț sub cel al unui abonament de telefonie

Publicitate