Ministrul Muncii, șefilor ITM: Terminați cu practicile de a suna când mergeți în control!

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ieșit public cu un nou avertisment adresat conducerii ITM-urilor locale, de a renunța la practicile arhicunoscute de a atenționa sau suna înainte persoanele vizate de controale.

Violeta Alexandru a declarat, astăzi, 11 iulie, că nu le cere șefilor din inspectoratele teritoriale de muncă să își facă norma de sancțiuni, ci o interesează activitatea resposabilă.

Aș vrea să le transmit inspectorilor, inspectorilor șefi, inspectorilor din inspectoratele teritoriale de muncă că nu le cer să facă norma. Scopul nu este să îmi comunice mie statistici peste statistici pentru că verific în teren, inclusiv personal, în ce măsură activitatea lor este desfășurată riguros și făcută cu responsabilitate în scopul prevenirii încălcării legii cu privire la măsurile de distanțare socială, cu privire la protejarea angajaților. 

Aș vrea ca toți inspectorii șefi să fie cu echipele lor pe teren. Dați un exemplu personal, mergeți cu aceste echipe, mergeți în vizite neanunțate, în sensul în care vă cer să terminați cu practicile de sunat pe telefon și atenționat persoana la care vă duceți în control.

Vă rog să înceteze orice fel de practică despre care am cunoștințe că se mai întâmplă în inspectoratele teritoriale de muncă și să vă asumați responsabil rolul pe care îl aveți, și anume pe de o parte de educare și pe de altă parte de sancționare, acolo unde se impune.

Cer inspectorilor șefi să ieșiți din birouri, din teren, din locurile comode în care stați cu aer condiționat, plăcut în sediile noastre ale inspectoratele teritoriale de muncă și să mergeți alături de echipe în teren în această perioadă”, a precizat Violeta Alexandru.

În urmă cu câteva zile ministrul Violeta Alexandru, unul din cei mai activi miniștri ai cabinetului Orban, atrăgea atenția șefilor de la Inspectoratele Teritoriale de Muncă, spunând că nu vede inspecția muncii pe teren (vezi articol aici).

Publicitate