Ministrul Sportului: Este foarte normală intonarea imnului Ținutului Secuiesc. Este tradiția noastră – VIDEO

La Piatra-Neamț a avut loc o conferință de presă organizată de Prefectura Neamâ în colaborare cu Ministerul Sportului, pentru prezentarea Strategiei Naționale pentru Sport.

Evenimentul l-a avut prezent și pe Ministrul Sportului, Eduard Novak. Acesta a fost întrebat de ziariștii din presa locală dacă i se pare normal ca la competițiile sportive din județele în care populația majoritară este cea de etnie maghiară, să se intoneze imnul Ținutului Secuiesc.

Ziarist: cum comentați faptul că la unele evenimente sportive se deturnează importanța evenimentului prin intonarea imnului ținutului secuiesc, la dumneavoastră, în județul Harghita?

Ministrul Sportului: domnul meu, este o regiune unde în mare parte se vorbește limba maghiară și este tradiția noastră. Nu deranjăm pe nimeni cu nimic…

Ziarist: adică este normal acest imn Secuiesc la începutul competițiilor sportive?

Ministrul Sportului: este foarte normal! Este tradiția noastră și este respectat și prin constituție.

Reamintimă că în luna mai, anul acesta, naționala de hochei a României a jucat cu Ungaria. După intonarea imnului câștigătoarei, aproape toți jucătorii din naționala României s-au strâns în fața tribunei în care se regăseau suporterii maghiari și au cântat, alături de hocheiștii echipei Ungariei, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc (vezi aici).