O primărie de municipiu taxează trasul clopotelor dar și accesul la toaleta din cimitir!

Primăria Sibiu a anunțat că un proiect de hotărâre privind modificarea regulamentului de funcționare a Cimitirului Municipal din oraș se află în dezbatere publică până în data de 24 iulie.

Proiectul propune o serie de schimbări, inclusiv ajustarea prețurilor pentru serviciile funerare și majorarea nivelului amenzilor pentru anumite încălcări.

Potrivit propunerii, amenzile pentru executarea de construcții funerare fără a obține dreptul de lucru în cimitir ar putea fi cuprinse între 2000 și 2500 de lei. De asemenea, aceeași amendă va fi aplicată celor care continuă lucrările de construcții funerare după ce li s-a retras dreptul de lucru în cimitir.

Lupta unei femei care și-a pierdut ambii părinți cu ”taxele” nesimțite cerute de popa din sat!

De asemenea, lista tarifelor pentru serviciile oferite de Serviciul Public Administrarea Cimitirului Municipal Sibiu a fost actualizată. Astfel, noile prețuri pentru unele dintre servicii sunt după cum urmează:

  • Accesul la toaletă va costa un leu
  • Trasul clopotelor va fi taxat cu doi lei
  • Taxa de intrare cu autoturismul va fi de 3 lei

În cazul unui deces, concesionarea unui loc de mormânt va avea un cost de 310 lei. În situația în care nu s-a produs încă decesul, rezervarea unui loc de mormânt pentru 25 de ani va avea un preț de o mie de lei.

Pentru prelungirea concesionării cu încă 25 de ani, se va percepe o taxă de 660 de lei, iar pentru înhumare și săparea gropii, se va solicita suma de 470 de lei.

Pentru serviciile de curățare a mormântului în vederea parastasului, se va aplica o tarifă de 120 de lei, iar igienizarea unui cavou va costa 70 de lei.

Aceste modificări vin ca urmare a necesității de a aduce regulamentul cimitirului la zi și de a asigura o bună gestionare a acestui important loc de reculegere pentru locuitorii orașului Sibiu. Toți cei interesați sunt încurajați să participe la dezbaterea publică până la data limită stabilită de Primărie, pentru a-și exprima opinia cu privire la acest proiect de hotărâre.

Publicitate