Un medic, afirmație uluitoare: 70% dintre pacienți cred în teoria conspirației

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, dr. Cristian Oancea, transmite un mesaj aspru către cei care încă mai cred că acest virus nu există sau nu e periculos: ”Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări.”

Într-un interviu pentru Opinia Timișoarei, medicul face o afirmație uluitoare: în jur de 70% dintre pacienții din ultima perioadă cred în teoria conspirației! Așadar, 70% dintre cei infectați cu Covid, nu suferinzi de alte boli! Ei continuă să spună că așa ceva nu există!

Publicitate

Dr. Oancea spune că medicii sunt dezarmați, pentru că „munca lor s-a dus pe apa Sâmbetei”. În acest context, el le transmite un mesaj dur celor care se hrănesc cu teorii conspiraționiste: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări”.

„La «Babeș» mai avem 6 sau 7 locuri libere, dar este o dinamică continuă, pentru că ne ajutăm cu colegii de la Spitalul CFR, care preiau cazurile asimptomatice sau ușoare. La noi, Terapia Intensivă este plină, sunt 4 locuri și toate sunt ocupate. Sunt pacienți care cred mai mult în teoria conspirației decât în tratamentul medicamentos.

Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea să facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă și nu putem decât să-i dăm tratament suportiv”, a declarat Cristian Oancea pentru sursa citată.

Medicul spune că tot efortul depus până acum este anulat de iresponsabilitatea unor oameni, cărora le transmite un mesaj dur:

Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmați. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienții au refuzat tratamentul susținând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța și cu conspirația, cu indolența, cu nesimțirea, cu iresponsabilitatea.

Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienți relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a adăugat medicul Cristian Oancea.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila despre MITURILE care circulă pe tema pandemiei de coronavirus

Publicitate