Carabelea, în urmă cu 3 luni: ”La vară ne vom putea plimba din nou pe punte”. Realitatea spune că ne-a păcălit…

Pe 9 februarie 2023, adică în urmă cu trei luni, primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, spunea: ”una din cele mai bune vești din ultima perioadă, vara aceasta vom avea o punte ca nouă la ștrand”.

La acea dată s-a semnat contractul de execuție pentru o valoare de 2.220.392 lei (TVA inclus), privind consolidarea punții pietonale care stătea închisă din 2022.

Deși au trecut mai bine de 3 luni, nu au început lucrările pentru ca locuitorii municipiului Piatra-Neamț să se bucure de utilizarea punții refăcute în acest sezon estival.

Așadar în urmă cu trei luni ne-a livrat o minciună. Nu că ar fi singura.

În postarea de pe Facebook de la cea dată, Carabelea spunea: ”la vară ne vom putea plimba din nou pe punte, în siguranță și ne vom bucura de tot ce are oferit ștrandul și întreaga zonă. E o investiție extrem de importantă amânată nepermis de mult pe care am prioritizat o de la începutul mandatului meu”.

Acum vedem cu toții cât de bine a prioritizat-o, că nici în ziua de astăzi nu s-a bătut un cui la acea punte, deși am avut parte de o iarnă mai mult decât blândă și se putea lucra fără probleme.

De ce nu s-a dat drumul la lucrări nici până astăzi? Sunt două variante pe care mulți le iau în calcul.

În primul rând, probabil, Carabelea își dorește ca o parte din lucrările care se desfășoară în oraș să se termine fix înainte de campanie electorală, iar în acest mod să-și asigure încă un mandat de primar, asta dacă partidul îl va mai nominaliza…

O altă informație, pe surse deocamdată, neconfirmată oficial, este aceea că s-ar dori refacerea licitației cu altă firmă câștigătoare, cu alți bani, ș.a.m.d, dar asta vom vedea în perioada următoare.

O parte din banii de investiții din oraș se scurg către colegi de partid ai primarului Carabelea!

Cert este că locuitorii municipiului Piatra-Neamț sunt singurii care vor avea de suferit. Nu se pot bucura nici în acest an de puntea pietonală de la ștrand și vor trebui să ocolească pe la podul de la ”Căprioara”.

Asta înseamnă, indirect, încurajarea deplasării la ștrand cu autoturismul. Pentru că este greu să te poți deplasa pe jos, având în vedere că pe cea mai mare parte a drumului nu există trotuare, iar benzile de trafic sunt destul de înguste.

Nu vrem să ne imaginăm ce înseamnă pentru un locuitor al cartierului Precista să meargă cu familia, cu copiii, pe jos până în ștrand.

Dar n-ai ce face, asta este viziunea primarului Carabelea despre ceea ce înseamnă #NouaPiatra și #ImpreunaRecladimPiatraNeamt.

De ce Administrația Carabelea ascunde pe ce cheltuie primăria banii? Ce nu trebuie să știe pietrenii?

disclaimer

Publicitate